• POTETBYGDA: Det dyrkes mye potet i Grue, og dette ønsket Grue Service å dra inn som tema i den nye kafeen.
  • MANGE BRUKERE: Kafeen fungerer både som kantine for Grue Service, Grue Næringshage og er åpen for alle som vil stikke innom.

De følte selv at kafeen til Grue Service hadde litt 1970-stil. Derfor ønsket de å ruste opp kafeen, og torsdag kunne Pål Arnesen og de andre hos Grue Service åpne dørene til nyoppussede og moderne kafélokaler.

- Vi har skiftet tak, malt vegger, lagt gulv og innredet på en litt annen måte. Vi er veldig stolte av lokalene våre nå, sier Pål Arnesen.

Bedriften har mange på tiltak og arbeidstrening. Disse har i samarbeid med veilederne stått for hele jobben som er gjort.

- Nå presenterer vi en penere og mer koselig kafé for gjestene våre. Det fortjener dem, sier Arnesen.

Potetbygda Grue

Ettersom landbruket er stort i Grue, og mange driver med potet ønsket Grue Service og sette litt fokus på det. Derfor er avkappede potetkasser blitt en del av innredningen i den moderne kafeen.

- Litt blandede reaksjoner har vi fått på dem, men stort sett synes folk det er artig. Tanken er at vi skal prøve å få inn mer poteter i det vi serverer også. Noen ren potetkafé blir vi neppe, men jeg vet de på kjøkkenet jobber litt med potettemaet, sier Arnesen.

Til daglig er det både unge og gamle som bruker kafeen. I tillegg til å fungere som en kantine for Grue Service og Grue Næringshage er mange faste gjester innom.

- Vi har en gjeng som kommer klokka 08.00 hver morgen og koser seg med kaffe og aviser her. De snakker om livet i bygda og har det veldig koselig. Ellers har vi mange lunsjgjester også, sier Arnesen.