• ER MED: Vestigarn i Søre Trysil er partner. Nå håper Kristian Botten Pedersen at mange Solør-bedrifter melder seg inn.

Det er seks år siden Herdis Bragelien startet arbeidet med å etablere Finnskogen Natur & Kulturpark. Nå begynner vi å se konturene av hva parken kan bli.

- Finnskogen er stort, og målet har vært å vekke alle som har interesse for Finnskogen og samle ressursene under én paraply. På denne måten kan vi fordele oppgaver, og de ulike bedriftene og personene kan jobbe med det dem er best på, sier Herdis Bragelien.

Viden kjent

Hun mener at Finnskogen er kjent langt utenfor landets grenser, og at det er viktig å få samlet turisme og næringsliv under én paraply for å få markedsført mulighetene skikkelig.

- Nå jobber vi med å få med partnere. Det spesielle med parken er at vi håper det skal bli et godt samarbeid mellom private, bedrifter, det offentlige og alle organisasjoner. Nå begynner partneravtalene å komme inn, og det er veldig bra, sier Bragelien.

I prosjektet deltar Trysil, Åsnes, Grue, Kongsvinger, og Torsby kommuner. Mandag er det årsmøte i Eldrehuset på Svullrya, og temaet er «Sammen for Finnskogen» i forkant av årsmøtet.

Tror på prosjektet

Kristian Botten Pedersen er Åsnes kommune sin representant i prosjektet, og han har stor tro på Finnskogen Natur & Kulturpark.

- Dette handler om å skape en arena der de som driver med turisme på Finnskogen kan delta og lage en felles identitet. De som blir partnere får bruke logo, og får annen hjelp og bistand fra parkprosjektet. Nå håper jeg mange flere bedrifter i regionen vil knytte seg til prosjektet, og det kan de gjøre for en svært liten pengesum, sier Botten Pedersen.

Han har allerede flere lokale Åsnes-bedrifter i tankene, og har planer om å ta runden for og rekruttere.

Under møtet mandag deltar Destinasjons Sør-Hedmark, Visit Torsby og FinnskogApp'n blir presentert.