Snart er det 10 år siden pinneraketter ble forbudt i Norge, og innen bakkesendt fyrverkeri er det mye flott å få. Tore Sletten hos Rema 1000 Flisa synes det er helt greit med pinnerakettforbud, og tenker da først og fremst på sikkerheten.

- Sikkerheten er bedre. Det er også mye artigere å se på disse rakettene enn de pinnesendte som en mister litt oversikten over hvor forsvinner, sier Sletten.

Å selge fyrverkeri er strengt, og han er glad for at de som gir tillatelser i Åsnes kommune har fokus på dette. Det gjør at bare noen få selger raketter før nyttår.

- En må søke i god tid for å være med, og stort sett er det gjengangerne som selger. Det mener jeg er bra for sikkerheten. At det ikke blir så mange som skal konkurrere med hverandre er også fint. Da sitter vi kanskje igjen med noe for jobben, sier Sletten.

For det kan være en ganske uhyggelig jobb å stå ute og selge raketter. Særlig om gradestokken kryper godt ned på 20-tallet. Hos Rema 1000 blir det salg av fyrverkeri de siste tre dagene før nyttår, og Sletten lover et bra utvalg.

- Rema 1000 sentralt har avtale med en stor leverandør, og det er denne vi velger å kjøre på lokalt også. Vi har mange faste fyrverkerikunder hvert år, og gleder oss til å ta de i mot igjen, sier Sletten.