Våler Blomsterforretning har lange tradisjoner i Våler sentrum. Det var i 1989 at Karin Bakken og Eva Strætkvern kjøpte forretningen av Edna Nordli. Hun hadde drevet butikken i lang tid før dette.

Som kjent har de to driftige damene planer om å gi seg, og håper å få solgt butikken til noen som vil drive den videre. Det har de to stor tro på at er mulig å få til.

- Vi må rose næringslivet i Våler. De er veldig flinke til å bruke oss. Samtidig er det jo praktisk å ha en lokal blomsterbutikk da. Her er det mulig å få fine bukketter på et kvarters varsel. Det er ikke mulig med lengre reiseveg, sier Eva Strætkvern.

De har kommunisert ut at de ønsker å selge butikken, men har forsåvidt ikke brukt mye tid på å komme i kontakt med aktuelle kjøpere. Likevel er det noen som har meldt seg.

- Det er litt tidlig å si noe, og nå om dagen har vi fullt fokus på julehandel. Dette må vi se nærmere på over nyttår. Men det er noen som er interessert, og vi er ganske sikre på at noen vil ta over butikken, sier Strætkvern.

Driver til ny eier er klar

Dersom noen tar over butikken er de to interesserte i å drive frem til overtakelse er klart. Hvor lenge de vil dra strikken er vanskelig å si.

- Hvor lenge vi kan holde på vil jeg ikke si noe om. Det får vi bare se an. Men det er hyggelig når folk kommer innom og sier de håper butikken blir videreført. Mange setter pris på oss, og det setter vi pris på, sier Strætkvern.

Men først skal den travle førjulstiden gjøres unna. De to venter at trafikken virkelig tar av i løpet av helga og i starten av neste uke. Juleblomstene er allerede på lager.

- Men vi er like spente hvert år. Hvor blir det av folk, tenker vi. Så smeller det plutselig. Slik blir det nok i år også, smiler Karin Bakken.