Med vår i anmarsj og rask snøsmelting titter også søppel fra hele vinteren frem. Åsnes Venstre har meldt seg aktive i «Dine 30»-kampanjen til Frisklivssentralen i Åsnes, men kommer til å kombinere fysisk aktivitet med litt søppelplukking. De håper at også andre vil bli med på fellesdugnaden.

- Det er veldig bra for folkehelsa vår at vi er aktive, og vi i Venstre oppfordrer folk til å kombinere gåturen med litt søppelplukking. Ta med deg bærepose når du går tur, og rydd litt for fellesskapet. Da blir det mye finere rundt oss, sier Kristian Botten Pedersen i Åsnes Venstre.

Voldsomt mye søppel

Vi treffer han og Eskild Vika Amundsen på parkeringsplassen ved Europris på Flisa. Her er det ikke rent lite søppel som hoper seg opp lag i lag med snøen som legger seg gjennom vinteren.

- Det er jo helt forferdelig å se hvordan det ser ut her. Tar vi et tak og hjelper samfunnet vårt slipper vi at det ser slik ut. Vi vil jo at Flisa skal se bra ut, og da skal det ikke så mye til om alle tar i et tak, sier Vika Amundsen.

- Men det her ser vel litt ut som et håpløst prosjekt for noen små bæreposer?

- Ja, vi må nok komme med større redskaper enn dette. Ryddingen er viktig for hele samfunnet, og søppelrydding er også næringsutvikling. Ser det helt jævlig ut rundt oss i sentrum klirrer det nok ikke like godt i kassa for butikkene heller, sier Kristian.

- Burde ikke kommunen ha ryddet selv?

- Burde ikke folk ha ryddet selv, svarer Kristian.