Dersom ikke partene i hotell- og restaurantbransjen kommer til enighet blir det opptrapping av den pågående streiken fra lørdag. Det betyr at Finnskogtoppen på Svullrya som den første bedriften i Solør tas ut i streik.

- Våre gjester som kommer fredag skal få frokost og vanngym som vanlig på lørdag morgen, men så må vi stenge dørene. Vi er 11 ansatte som skal ut i streik, og vi har ingen mulighet til å holde åpent, sier Therese Eriksson, som er daglig leder på Finnskogtoppen.

Hun og de andre hadde gledet seg over den beste maimåneden på lenge. Finnskogtoppen har bra belegg i hele mai, og også på ukedager. Faktisk like bra som i høysesong.

- Streiken kommer på verst tenkelig tidspunkt. Dette er et slag i ansiktet for oss, sier Eriksson.

- En katastrofe

Dersom streiken blir langvarig kan det få alvorlige konsekvenser for Finnskogtoppen.

- Det blir en katastrofe. Vi ringer gjestene nå og forteller at vi ikke kan ta i mot dem. Det er vondt, og samtidig betyr det mye for oss økonomisk, sier Eriksson.

Mange av gjestene har gledet seg til oppholdet på Finnskogtoppen, og Eriksson mener velværesenteret ikke på noen måte kan sammenlignes med et ordinært hotell.

- Dette er et fristed for mange, og det er vondt. Gjestene som skal hit fra lørdag og utover får mulighet til å booke om oppholdet eller avbestille, sier Eriksson, som håper i det lengste på at streiken skal avblåses.

På landsbasis er det ytterligere 760 hoteller og restauranter som vil være i streik fra lørdag morgen.

Uenighet om lokal forhandlingsrett og tillegg til lavtlønnede er årsaken til streiken som har pågått i litt over én uke så langt.