• PYNTES VIDERE: Nissene skal snart ned, men busskuret skal fortsatt pyntes. Inspirert av busskuret i Hamar som er pyntet gjennom hele året.

Etter å ha sett det pyntede busskuret ved Briskeby i Hamar bestemte lærerne ved Solør Montessori på Arneberg at de ville pynte sitt eget busskur ved skolen.

Siden starten av desember har busskuret vært julepyntet, men tanken er at det skal være pyntet gjennom hele året. Selvsagt da med annen pynt enn nisser.

- Vi synes det ble veldig fint, og planen er å ta vekk julepynten på nyåret og finne annen pynt, sier Ann Cathrin Rosenberg Hammeren.

Siste skoledag onsdag

Busskuret er pyntet med nisser, lysende girlandere og glitter. Det har nok gitt elevene både en fin start og slutt på skoledagen i disse ukene. Onsdag hadde elevene sin siste skoledag for 2017.

- Denne dagen har vi vært i Arneberg kirke på skolegudstjeneste sammen med barnehagen, og dagen ble avrundet med nissefest. Nissen kom på besøk, og nissegrøten falt godt i smak, sier Hammeren.

Men å premiere den som fant mandelen i grøten ga noen utfordringer. Ingen fant mandelen!

- Det spørs nok om ikke noen har spist mandelen uten å ha fått det med seg. Så det ble en trekning på premien i stedet, som var en sjokoladenisse, smiler Hammeren.

For tiden går det 20 elever på Solør Montessoriskole på Arneberg. Elevene kommer fra alle tre Solør-kommunene, og skolen har ledig plass til flere elever.