- Sankthans betyr veldig mye for Grue. Det er den store helga hvor handelsstanden og utrolige mange lag og organisasjoner går sammen om å gjøre en kjempedugnad for bygda. Det er helga hvor alle som har en tilhørighet til Grue er utpå, og mange tilbringer hele dagen ute blant folk på Sankthans, sier ordfører Wenche Huser Sund.

Årets feiring blir den første for Huser Sund som ordfører, og hun gleder seg stort til dagene. Hun skal stå på stand for kommunen, og her skal hun vise frem ledige jobber og eiendommer til folk som vurderer å flytte hjem igjen.

Ordføreren tror det er enklere og lykkes med slike arrangement på små steder.

- Vi er flinkere til å få til slike ting på små steder fordi vi har hjertet med oss i det vi driver med. Nå gleder jeg meg til å treffe folk denne helga, sier Huser Sund.

Bondelaget er med

Under årets Sankthans-feiring på Kirkenær ønsker Grue Bondelag å vise frem gårdsdyrene som brukes i distriktet. 

- Det blir bondens dyrepark med blant annet sauer, kalver, okser, høner og flere andre gårdsdyr, forklarer Asbjørn Holt i Grue Bondelag. 

Bondens dyrepark vil bli å se ved Pakkhuset på Kirkenær. Målet er at den oppvoksende generasjonen skal lære mer om landbruket. 

- Vi ønsker å vise ungene hvor maten kommer fra. Selv om Grue er en stor jordbrukskommune, er det mange barn som ikke vokser opp med nærhet til jordbruket, forteller Holt. 

Han oppfordrer både barnefamilier og andre til å ta turen innom dyreparken på Kirkenær.