Om ikke mange ukene drar årets russetid i gang, men først skal Solør-russen på tradisjonelt vis presentere årets russerevy. Årets revy har premiere fredag 31. mars, med påfølgende forestillinger søndag og mandag.

- Revyen heter Rødrussen og ulven, og det handler såklart litt om ulv. Men det er en lokal revy som er bygget opp på ganske tradisjonelt vis, sier Hanne Lund, som er én av revysjefene.

I år har Solør-russen valgt å lage en revy som er mindre «drøy».

- Revyen passer også for småbarnsfamilier. Fokuset på det som er drøyt er litt mindre, men ellers er det en revy med mye sang og moro, sier Lund.

Rundt 30 russ bidrar

Arbeidet med revyen startet i desember, og det er omlag 30 av Solør-russen som deltar i revygruppa. Alle gjør det de kan best. Noen jobber i kulissene, noen synger mens andre har færre replikker.

- Gard Braskerud er med oss som instruktør, og han har solid erfaring fra scenen. Det er veldig fint at Gard er med oss, og han lærer oss mye, sier Anna Bjørnseth, som også er én av revysjefene.

Flesteparten som står på scenen i helga er ferske i den settingen, mens noen har erfaring fra scene og sang.

De to revysjefene vil ikke røpe så mye av innholdet i årets russerevy, men det vil dukke opp mange lokale fjes på scenen. Blant annet vil noen lokale musikere bli å se på scenen.

- Vil du vite mer får du nesten ta turen på revyen, smiler Bjørneseth.

Billetter selges hos Circle K Flisa til alle forestillingene.