Også i år inviterer Solør Næringshage til julefrokosttreff, og årets utgave er lagt til nye Våler kirke. Ett av temaene under frokosttreffet er nettopp kirketurisme.

- Vi har lyst til å sette kirketurisme på agendaen, og Våler kirke er en egnet plass av flere grunner. Jeg har vært i Barcelona i år, og jeg mener vi kan lære mye av deres kirketurisme. Selv om vår er på et ganske annet nivå, sier Anette Strand Sletmoen.

Hun mener det er masse verdiskapning som kan hentes ut av kirkebygget, og at bare fantasien setter grenser.

- Ingvild Haugbråten fra Visit Elverumsregionen kommer og forteller om kirke- og opplevelsesturisme denne mandagsmorgenen, sier Sletmoen.

Vinje-søstrene synger

Julefrokosttreffet starter klokka 07.30 mandag 19. desember, og etter frokostservering er det søstrene Benedicte og Victoria Vinje som skal synge.

- Vi tror dette er et fint lite pusterom før jul. Næringslivet trenger slike møteplasser, og det har vært veldig god stemning før. Vi håper på rundt 100 personer på årets julefrokostmøte, sier Thor Arnstein Berg.

- Blir det noen nyetableringer av dette da?

- Det skal du ikke se bort fra. Dette handler om å jobbe kontinuerlig over lang tid. Vi må så noen frø som vi kan høste på senere tidspunkt. Alt dette er med på å bidra til vekst i fremtiden, sier Sletmoen.

I tillegg til sang og orientering om kirketurisme kommer ordførerne i Solør. Det skal også handle om hvordan Solør kan selges i utlandet. De som vil være med på frokostmøtet melder seg på via nettsidene til Solør Næringshage.