Tirsdag var det premiere på årets utgave av Farmen, og tre dager i uka blir det sending fra Gjedtjernet gård ved Grue Finnskog. Onsdag ble sesongen første magasinprogram sendt, og Dag Raaberg i Norsk Skogfinsk Museum tok med seg programleder Gaute Grøtta Grav inn i en skogfinsk røykbadstue.

- Magasinprogrammene som sendes på onsdager er vår mulighet til å presentere den skogfinske kulturen, og jeg ser veldig positivt på disse programmene. Det som ble presentert på TV onsdag var veldig bra, sier Raaberg.

Lengden på magasinprogrammene er ikke spikret på forhånd. Det kommer helt an på hvor mye annet produksjonsselskapet ønsker å vise fra deltakerne i det aktuelle programmet.

- Jeg håper litt på en rolig gjeng på onsdager så vi får plass til mye i magasinene, smiler Raaberg.

Kan ikke røpe noe

Jo mindre dramatikk det er på gården i onsdagsendingene, bedre plass blir det i magasinet. Raaberg kan ikke si noe om hva som vil komme senere i sesongen på onsdager.

- Magasinprogrammene er spilt inn, men hva som blir med vet jeg ikke. Hvilke temaer det har handlet om kan jeg heller ikke si, sier Raaberg.

Nå er han spent på om Farmen gjør at museet på Finnskogen får mer å drive med. Interessen for skogfinsk kultur har vært økende, og det jobbes nå med å realisere et nytt museumbygg på Finnskogen. Farmen kan være en positiv bidragsyter for videre satsing.

- Det blir spennende å se om det blir større pågang og større interesse for det skogfinske. Så håper jeg at Farmen holder seg til fakta rundt Finnskogen, og ikke legger til ting som ikke har rot i virkeligheten. Da kan det fort bli negativt for oss, sier Raaberg.