– Vi dro hit for å høre hvilke muligheter vi har, og hva arrangørene kan lokke med for å få oss til å flytte hjem igjen – for det er jo noe som frister, smiler Ann-Jeanette Magnor. 

Hun er opprinnelig fra Braskereidfoss i Våler, men er nå bosatt i Oslo hvor hun jobber som Key Account Manager i et vikarbyrå innen helsepersonell.   

samhold og nærhet til friluftsliv

Emilie Enger Mehl er enig.

– Jeg synes bygda og det litt mer rolige livet utenfor Oslo har veldig mange verdier som jeg savner når jeg er i byen. Det er et helt annet samhold i Solør, i tillegg til at det er nærhet til friluftsliv og mye annet morsomt som skjer. Jeg skulle gjerne vært en større del av det enn hva jeg er nå, sier hun.  

Enger Mehl kommer fra Åsnes Finnskog, men bor nå i Oslo hvor hun studerer juss på Universitetet i Oslo. 

Både hun og Magnor reiser hjem til Solør så ofte de kan. 

- Viktig med Relevant jobb 

Hva skal til for at dere flytter hjem igjen?

– At jeg får meg en jobb som er relevant for det jeg har studert, og selvfølgelig det å skaffe et sted å bo, sier Ann-Jeanette Magnor. 

Enger Mehl nikker.

– Det store spørsmålet er om man faktisk kan jobbe med noe hjemme. Dette går igjen når vi snakker med vennene våre også, for veien til Solør blir veldig mye kortere hvis man får seg en relevant jobb, sier hun.

Begge venninnene føler de har fått mye ut av arrangementet «Fra Hard Rock til Solør» onsdag kveld.

– Det er mange bedrifter som er til stede, og over 170 deltakere. Jeg synes det er skikkelig bra! Vi får direkte informasjon om muligheter, og når arrangementet er så bra så blir jeg mer engasjert også, sier Enger Mehl. 

– Jeg er helt enig, og det er artig at vi kan få prate med personer fra solørbedrifter ansikt til ansikt, sier Magnor.