• FEIRET MED KAKE: Gunnar Skjæret fylte 70 år samme dag som han gikk av med pensjon. Det ble feiret med kake fra Ivar The Cakemaker.

Samme dag som han fylte 70 år gikk Gunnar Skjæret av med pensjon. Han etablerte Våler Bygg i 1972, og i dag er det sønnen Jan Ivar Skjæret som driver familiebedriften videre.

Wivianne Heggbrenna gikk også ut i pensjonistenes rekker mandag. Hun har jobbet med økonomi og regnskap i selskapet, og blir nå avløst av Lene Mari Skjæret som er gift med Jan Ivar.

- Vi har en liten markering med kaffe og kaker for å markere at de to nå blir pensjonister. Vi benytter også anledningen til å markere at Gunnar er 70 år, sier Jan Ivar Skjæret.

Har trappet ned

De siste tre årene har Gunnar sagt at han skal trappe ned det yrkesaktive livet, og selv om han nå har blitt pensjonist er det vel ikke sikkert at han blir helt borte.

- Kontoret på jobb har han ryddet, men vi vet at et nytt kontor er innredet hjemme på Hemmejordet. Her er pulten større enn den han hadde på jobb, smiler Jan Ivar.

Han er glad for at Gunnar har sagt seg villig til å bidra når det skulle bli behov. Gunnar selv ser stor forskjell i å dra på jobb fordi han må kontra når han har lyst.

- Det er nok ikke mange som har vært innom så mange prosjekter som du. Du har tegnet og utarbeidet tilbud for hånd med gråblyant og viskelær, og Våler Bygg har vært gjennom en rivende utvikling. Mange fagbrev har også blitt til gjennom virksomheten, sier Jan Ivar.

Viktige for kommunen

Ordfører Lise Berger Svenkerud var forhindret fra å komme på grunn av ulvesaken i Høyre, men sendte sine hilsener via Jan Ivar.

- Svenkerud takker for innsatsen, og sier at entreprenører som oss er viktige for kommunen. Det setter vi stor pris på, sa Jan Ivar Skjæret.

Da Gunnar etablerte Våler Bygg i 1972 hadde han allerede stor erfaring som håndtverker. Bedriften er den eldste entreprenørbedriften i Solør, og den har aldri vært gjennom noen konkurssituasjon. Grunnleggeren selv kan fortelle om stort sett bare gode tider.

- Det var litt tøffere i forbindelse med finanskrisa, men vi har greid oss i alle år, sier Gunnar Skjæret.

Regnskapstallene til selskapet viser at det er liv laga for Våler Bygg AS og de i dag 24 ansatte. Selskapet omsatte i 2015 for utrolige 56,5 millioner kroner og leverte et overskudd på 1,2 millioner kroner før skatt.

Selv om Gunnar nå blir pensjonist har han ikke lagt noen detaljert slagplan på hva han skal bruke tida på.

- Men vi har en bobil som jeg tror vi skal prøve å bruke litt mer nå, sier Gunnar Skjæret.