Du har kanskje hørt Nikita Banken Torp på en av flere scener i Solør i sommer? Blant annet sang hun på Trestokkfestivalen, og musikken har alltid vært viktig for jenta fra Hof.

Nå er hun aktuell med første singel i egen regi, og «Rebel Girl» er allerede tilgjengelig via de fleste strømmetjenester.

- Det at jeg endelig kan realisere drømmen jeg har hatt siden jeg var liten, og endelig være på rett veg, er ganske ubeskrivelig, sier Nikita Banken Torp.

For tiden går hun på Skjeberg Folkehøyskole i Østfold, og her har knyttet kontakter som har hjulpet henne med å produsere den første låta - som handler om det å være en rebeljente.

- Å være en rebeljente er i mine øyne en jente som er sterk og står opp for sine egne meninger. En jente som får til ting andre kanskje ikke tror på.  Alt er mulig om du tror på det selv, sier Banken Torp.

Inspirert av andre solunger

Helt siden hun var liten har Nikita vært opptatt av sang, og i oppveksten har hun blant annet latt seg inspirere av sin egen bestefar, Håkon Banken. I senere tid har også Matoma og ThoseBricks vært viktige musikalske motivatorer.

- Selv har jeg alltid vært den lille jenta med store drømmer. For meg er dette ganske stort, og jeg håper folk liker låta. Mange har kommet med positive tilbakemeldinger allerede, og det setter jeg stor pris på, smiler Nikita.