• TO KLASSER: Til start søndag var det standard og modifisert klasse.
  • TREKKER FOLK: Traktorcrossen trekker folk fra hele landet til Grue for å se.

Traktorcross har kommet for å bli. Siden 2010 har det blitt arrangert traktorcross på Kirkenær, og Terje Weldingh føler at arrangementene blir enda bedre år for år.

Lørdag var det traktorpulling ved Gruehallen, og her var det veldig mange som kom for å se på de ombygde traktorene. Søndag var det området ved Nøkleberget Travbane som ble brukt til traktorcross.

- Lørdag hadde vi traktorpulling i alle vektklasser, og med besøk fra Tøndelag, Jæren og Hedmarken. Det var en kjempedag med heftige traktorer, og kjempemye publikum. Jeg synes at bane og alt teknisk fungerte bra. Som arrangør er jeg stolt over det vi presenterte lørdag, sier Terje Weldingh.

Bra vær og mye folk

Søndagen ble også svært bra, og med værgudene på arrangørenes side kom det også mange publikummere for å se her.

- Mange av de langveisfarende som var med lørdag lå over til søndag for å se på. De hadde hørt om traktorcrossen i mange år, og denne gangen ville de ha med seg hele helga. Det er jo akkurat det vi ønsker å få til. Målet er at det skal bli ei skikkelig helg med tilreisende entusiaster fra hele landet, sier Weldingh.

Det begynner å bli et stort miljø rundt traktorcrossen, og neste år blir det camp både på Jæren og i Trøndelag. For Grue sin del håper Weldingh at traktorcrossen bidrar positivt.

- Jeg håper vi løfter Grue frem i lyset, og at vi får litt blest om bygda vår. Det føler jeg at vi har fått, og da jeg henvender meg til etatene for å spørre om hjelp til og gjennomføre arrangementet er det bare positive svar å få. Det er styggmoro, sier Weldingh.

Vil trekke enda flere

Målet på sikt er at arrangementet skal trekke enda flere tilreisende, og at det skal bygges enda mer opp rundt at det er et weekendarrangement.

- Også ønsker vi at enda flere lokale blir med på å bygge om traktorene sine og bli med. For oss er det riktig nå å jobbe videre med standard- og sportklasser, og å bygge mer bredde i det, sier Weldingh.

Stort sett er det standard traktorer som brukes, og det er gjort ting med dieselpumper og turbo for eksempel. Her er det rom for alle som vil være med.