• SANG: Benedicte og Victoria Vinje satte gjestene i den rette julestemningen.
  • SPILTE OGSÅ: Lars Petter Heggelund satte seg også bak keyboardet, og dro i gang allsang til «Glade jul». - Dere får synge sakte da, lo Heggelund.

Rundt 60 gjester var samlet for å markere Klubben AS sine første 40 år på Flisa torsdag ettermiddag. Lars Petter Heggelund, som startet det hele, takket alle som hadde møtt opp for å markere.

Firmaet ble registrert på nøyaktig samme dag for 40 år siden, og den gang med en aksjekapital på 10.000 kroner. 40 år senere omsetter selskapet for 125 millioner kroner i fire land, og det er nå barna Kari og Erik Heggelund som driver virksomheten videre.

- Da vi startet var det ingen store tanker eller strategier. Dette var en hobby vi ville gjøre noe med. Så kom det nye produkter på banen etter hvert. Blant annet var det ingen som brukte svømmebriller den gangen. Svømmerne hadde mye røde øyne den gangen, men vi var tidlig ute og fikk fart på salget av svømmebriller, sa Lars Petter Heggelund innledningsvis.

Da bedriften startet opp hadde de ingen store planer, og lite ante Heggelund hvor bedriften skulle stå 40 år senere.

- Ingen visste veien, og ikke hvor det bar, sa han humoristisk.

Fra starten i 1976 har bedriften bygget stein på stein. Det første hele driftsåret var omsetningen på 92.346 kroner. Klubben AS har fulgt nøye med på markedet i alle år, og kundene er viktige for å utvikle seg.

- Det er kundene vi lærer av. Det har vært en rettesnor gjennom alle disse årene, og slik må det fortsatt være, sier Lars Petter.

Mål om 150 millioner

I dag er det sønnen, Erik, som er daglig leder hos Klubben AS. Han fortalte at bedriften er bevist på sin rolle lokalt i Åsnes, og de har ingen planer om å flagge ut virksomheten.

- I dag er det  cirka 40 som jobber på Flisa, og i tillegg er det 20 ansatte i Finland, Sverige og Polen. I Norge ligger omsetningen på rundt 100 millioner kroner, og her på Flisa har vi hittil i 2016 håndtert 43.400 ordre, sa Erik.

Den største enkeltordren i 2016 var nytt basseng på Rena til 3,7 millioner kroner. Den minste var ei badehette til 8 kroner.

- For eksempel har vi solgt 69.000 svømmebriller i år, og det er mye varer som går ut og inn av lageret her på Flisa. Vi må alltid ha fokus på utvikle oss videre. Det som har vært godt nok tidligere er ikke det i fremtiden, sa Erik.

Målet er at bedriften skal omsette for 150 millioner kroner i Norge om fem år, og det er godt nytt for veksten på Flisa og antallet arbeidsplasser.

Delte ut bursdagsgaver

Tidligere år har Klubben AS delt ut én julegave verdt 10.000 kroner til noen som har søkt. I år kom det inn utrolige 164 søknader om julegave, og derfor valgte de å overraske flere.

- Vi kaller det bursdagsgaver i år, og valgte først ut Geilomo barnesykehus som den heldige vinneren. Det er sted for barn med hjerte- og lungesykdommer. Men i tillegg har vi valgt å gi bort ytterligere 20 gaver verdt 500 kroner! Blant annet til Flisa skole og Elverum svømmeklubb, sier Kari Heggelund.

De 20 ekstravinnerne får gavekort som de kan bruke i Klubben sitt sortiment.