De faste bingospillerne på Åsnes Finnskog møtes hver tirsdag hos Åge Embretsen for å spille radiobingo. Det har blitt en fin tradisjon for karene i Skalbukilen.

- Vi møtes i god tid cirka klokka 20.00, så vi er klare med SolørRadioens bingoblokker når bingoen starter klokka 21.30. Men først må vi drikke kaffe, fortelle historier eller siste nytt. Det er viktig, sier de.

Riktig sosialt og trivelig, og kanskje ukas høydepunkt er denne bingokvelden hos Embretsen.

- Det er lettere for dem å komme til meg. Jeg har ingen bil sier, Embretsen, som er storfornøyd med å få besøk av den muntre gjengen.

Minst 15 år

Hvor lenge de har spilt bingo fast på tirsdagskvelder vet de ikke, men det er nok snakk om minst 15 år. Noen gevinster har det blitt gjennom disse årene, men mest spiller de for spenningen og moroa.

- Jeg vant 10.000 kroner en gang, og var med på å dele 4.000 kroner en annen gang. Det er jo ikke så verst, sier Einar Langerud.

Å krysse ut tallene ser karene på som hjernetrim. Snart startere utebingosesongen i Bograngen, og dit blir det nok en del turer på lørdagene for bingogjengen i Skalbukilen.

Lykkepotten i SolørRadioens radiobingo har nå klatret opp i hele 40.000 kroner. Ny bingo blir det tirsdag klokka 21.30.