Søstrene Lilli-Ann, Anette og Hege Cesilie Mobakk er opptatt av barna rundt oss har det. Gjennom sine fem konserter i Hof kirke har de satt fokus på blant annet psykisk helse, og nå er Hege aktuell med låta «Se meg» som handler om hvordan barna rundt oss har det.

- Bakgrunnen for at jeg skrev låta var at jeg selv var utsatt for overgrep i barndommen. Det er noe jeg i mange år har forsøkt å fortrenge, men marerittene dukket stadig opp og etter ei natt satte jeg meg opp og skrev teksta, sier Hege.

Hun gjorde ikke noe mer med teksta før nylig da hun traff en ungdom som var utsatt.

- Det gjorde så sterkt inntrykk på meg at jeg bestemte meg for å krype ut av komfortsonen for å gi de lydløse barna en stemme, sier Hege.

4 av 20 utsatt

Det er mange barn som er utsatt for omsorgssvikt og overgrep i hjemmet. Hege viser til tall hvor 4 av 20 barn er utsatt for omsorgssvikt.

- Hver dag møter du et utsatt barn. Mitt ønske med låta er at jeg ønsker mer fokus og bevissthet rundt temaet. Jeg håper at så mange som mulig skal få høre sangen, og at de som bærer på den samme hemmeligheten skal tørre å fortelle den til noen, sier Hege.

Påsken er høytid også for fest og fyll. I denne tiden har ikke barna noe trygt sted som skole, barnehage eller idrettsarenaer og gå til. Derfor er den kristne høytiden ekstra vanskelig for mange barn.

- Jeg vil henstille de voksne om at de skal bry seg litt ekstra, og tenke seg litt ekstra om før de drikker alkohol i påsken, sier Hege.

Her kan du høre låta: