Folkets Steakhouse var stappfullt da Contrazt holdt minikonsert i forbindelse med CD-lanseringen fredag. «Før sola går ned» fikk god mottakelse den første dagen, og bandet sto fast på at de skulle klare å holde reiseruta med fem konserter på fem timer.

- Dette er deilig galskap. Vi har bestemt oss for å klare det, men det er stram margin. Hver plass får sin lille dose med låter, og det er rom for å prate litt. Men vi må være strenge for å komme oss videre, sa Gro Anita Dybendal før spillingen dro i gang.

Etter spillingen på Folkets Steakhouse gikk ferden videre til Nabo'n i Våler, Bokken på Braskereidfoss, Brødrene Stensby i Elverum og The Irishman Pub på Hamar.

Fin start på sommerturneen

- Mottakelsen på plata har vært helt utrolig. Det kommer fryktelig mange fine kommentarer fra publikumet vi har hatt, men også mange nye kommer med tilbakemeldinger. Det setter vi stor pris på, sier Gro Anita.

Det gir naturlig nok en boost når bandet nå legger ut på sommerturné.

- Det er større bredde i låtene, og mange sier at vokalen kommer enda tydeligere frem på plata. Vi har brukt en produsent som tenker litt annerledes på vokal denne gangen, sier Johansen.

Plata har mange sider, og inneholder også mer alvorlige tekster.

- Noen låter handler om de alvorlige tingene i livet, mens andre handler om fest og fjås, sier Leif.

Sitteplasser innendørs fantes ikke å oppdrive på Folkets Steakhouse, og trolig vil det være bra med publikum på resten av turneen også før bandet ender opp i Hamar ved midnatt for å spille.