Netthandel gjør at vi mottar pakker som aldri før. Kjøret mot jul har for alvor startet, og det tok helt av etter Black Friday i år.

- Mandagen etter Black Friday kom det fem containere med pakker. Vanligvis bruker det å være én eller to. Forsinkelser i posten gjør at det fortsatt kommer pakker fra Black Friday, sier Terje Skybak i Spar Våler.

Butikksjef, Marita Fjeld, ber kunder være snille og hente pakker så fort de kan. Pakkehyllene er smekk fulle, og det er rett og slett ikke plass til mer.

- Vi regner med at det blir full fres frem til 23. desember nå. Hos oss setter vi på ekstra folk til å håndtere både butikk og post, men vi trenger ledig hylleplass, sier Fjeld.

- Er dette bakdelen med Post i butikk?

- Nei, det vil jeg ikke si. Vi trenger ekstra mannskap til jul uansett, og vi får levert ut pakkene. Men problemet er at det kommer så mye mer nå enn ellers i året, sier Fjeld.

Trøbbel med datasystemet

Som om ikke pakkekaoset var nok hadde også Posten dataproblemer denne uka. Hele postsystemet var nede tirsdag, og feilen hang i lenge.

- Vi kunne ikke søke opp hvor pakkene sto da folk kom med hentekoder. Det var først torsdag kveld dette var oppe igjen for fullt. Når folk kommer med en hentekode, og vi ikke vet hvor pakka står er det håpløst. Det er rett og slett ikke mulig å se igjennom flere hundre pakker for å finne rett mottaker, sier Skybak.

Fristen for å sende brev og pakker før jul i Norge er 16. desember. Sender du som ekspress er fristen 21. desember.