Etter en vår med litt for lite testing, ble det ikke full klaff for Haug under årets to første NM-runder i bakkeløp forrige helg.

Her havnet han på en 4.- og 5.-plass. Revansjen kom imidlertid allerede under denne helgens første NM-runde i rallycross på Gardermoen Motorpark. Haug kjørte en forsiktig trening og fikk finjustert innstillingene på bilen for helgen. Deretter ble det full klaff hele helgen.

Med tre bestetider på lørdag var han allerede sikret bestespor i finalen. Natt til søndag ble det byttet clutch i bilen, og Haug stilte til start også i 4. innledende omgang på søndag. Her sikret han seg en ny bestetid og tre NM-poeng.

I A-finalen fikk han en god start. Men nordlendingen Jonas Dalseth Jacobsen tok raskt opp kampen. Han kom på skuddhold, men kjørte fair og Haug klarte å stenge luka. Dalseth Jacobsen endte dermed på en andreplass bak Haug. Med det leder Haug NM foran nettopp Dalseth Jacobsen og Kim Åvar Meland.

- Jeg har aldri opplevd i min 27 års lange billøpskarriere å ha en helg med så full klaff som vi har hatt denne helgen. Dette er en slik helg vi bare har drømt om tidligere. Vi mistet en del sponsorer før sesongen og det så en periode mørkt ut i forhold til å få budsjettet til å strekke til en full sesong. Men de siste ukene har flere privatpersoner og nye bedrifter gått inn og sikret at vi skal komme oss igjennom sesongen. Da smaker det ekstra godt å kunne gi dette tilbake, kommenterer Haug etter helgas løp.

Neste NM-runde kjøres i Vikedal 3. og 4. juni.