Under helgas NM i Alta, gikk Joachim Aurland både 10 km klassisk på fredag og 50 km fri teknikk på lørdag. Det ble 31. plass (av 287! startende) på 10 km klassisk, 1.18,3 bak vinneren Sjur Røthe og under minuttet bak kjente Johannes Høsflot Klæbo. På 50 km fri teknikk ble det 27. plass (133 startende), 7.52,5 bak vinner vinner Sjur Røthe. 

- Nå er vi ferdig med årets sesong. En sesong som har vært ganske stabil, jevnt over en sesong med ganske gode renn. Jeg har vært mye mer stabil enn tidligere år, samtidig som jeg har hatt noen skikkelig oppturer. Med 5. plassen i Skandinavisk cup på sprinten i Piteå, NM-gullet på 30 km i U23-klassen og muligheten til å gå Verdenscup i Drammen som de største. Alt i alt en habil sesong, en sesong jeg er greit fornøyd med, forteller Aurland. 

Så er spørsmålet hva som skjer med Joachim Aurland neste sesong?

- Veien videre er jeg litt usikker på, hvordan det blir med satsingen min. Jeg er veldig heldig som har hatt med meg A2 Media, Flisa Trykkeri, Olrudgruppen og BA gjenvinning på laget som har støttet meg,  og som jeg håper jeg kan ha med meg videre! Samtidig er det dyrt å satse på toppnivå, og økonomien avgjør hvor hardt jeg kan satse mot neste sesong. Familien min hjelper meg også veldig mye, så jeg tror og håper jeg får muligheten til å satse steinhardt mot neste sesong. Jeg skal hvert fall fortsette å satse som skiløper uansett hvordan det blir, jeg tror ikke jeg har fått ut potensialet mitt som skiløper ennå, sier Aurland.