• VINNERNE: Sindre Pettersen og Lene Ådlandsvik med sine vinnerpokaler.
  • I FORM: Oddbjørn Evensen (nummer 150) fra Flisa vant Risberget Rundt så langt tilbake som i 1983.
  • STEVNELEDER: Erik Øsmundset

127 løpere fullførte, 37 av disse sprang på tid, 80 deltok for trimmens skyld og 10 barn deltok i barneklassa. Arrangøren Risberget Turforening hadde sørga for en ekstra vannpost og en sikkerhetsløper til slutt i løpet, av sikkerhetshensyn i det varme været. Løperne ble også velsigna med noen skyer og regndråper undervegs i løpet. Til slutt var det var to skiskyttere som fullførte til best tid, klart foran neste løper. 

Skiskytterne vant 

25 år gamle Lene Ådlansvik hadde venta i flere år på å få komme tilbake til Risberget Rundt, og i år passa det med kalenderen. Ådlansvik fra Sørskogbygda vant sammen med skiskytterkollega Sindre Pettersen, og begge roste løypa når løpet var over. 

- Ei sjukt fin løype i flott skogsterreng, sa Ådlansvik, som fullførte på 47.55. 

- Dette var ei flott og variert løype. Glimrende trening og fin avveksling, meinte 21 år gamle Sindre Pettersen.  

Pettersen er fra Nittedal, men bor for tida på Lillehammer. Der satser han heltid på skiskyting og håper på å kunne ta steget opp blant de store etter hvert. Han løp løypa på 40.22.

TRIMLØP FOR ALLE

Det er altså mulig å velge mellom å løpe på tid, eller å få løpe/jogge/gå i eget tempo uten at tiden tas – som en trimmer. Løypene er på enten elleve eller fem kilometer. 

- Risberget Rundt er for alle, det viktige for oss er å få folk ut i de flotte løypene i Risberget, sa stevneleder Erik Øsmundset. 

Øsmundset fikk støtte av den tidligere storløperen Oddbjørn Evensen fra Flisa, som fullførte løpet for 33. gang denne lørdagen. 

- Jeg må jo være med på dette, sa han. 

Evensen vant løpet i 1983, og løp den gangen på 38.20. Han er fortsatt i god form, og hadde allerede vært på en halvannen times treningstur før han kom til Kynnbrua. 

- Jeg trenger nok minst fem ganger i uka, men nå betyr ikke tiden så mye lenger, sa Evensen, som denne gangen løp som trimmer.