Årets sommerkonsert i regi av Åsnes Hornmusikk og Åsnes Barne- og Ungdomskorps er lagt litt tidligere på ettermiddagen, slik at folk skal rekke å gjøre mer i løpet av lørdagskvelden.

- Vi velger å gjøre det slik denne gangen. Da går ikke hele kvelden for folk, og vi håper enda flere tar turen som følge av det, sier Jon Arne Borg Engø, som er leder i Åsnes Hornmusikk.

Med på sommerkonserten lørdag er Roar Engelberg. Han flyttet til Sønsterud i midten av januar, og er som lokal å regne. Han er landets mest kjente panfløytist.

- Vi gleder oss til å samarbeide med Engelberg på lørdag, sier Odd Toverud.

Over 40 år med fløyte

Det var i 1975 at Roar Engelberg ble introdusert for panfløytemusikk. Han hadde hørt en kjenningsmelodi som gikk på radio, og ble nysgjerrig på instrumentet. Den gang var det vanskelig å få tak i instrumenter.

- Jeg brukte 1,5 år før jeg fikk en liten fløyte fra Sør-Amerika. Men så kom det et ensemble fra Romania, og da fikk jeg kjøpt meg skikkelige instrumenter, sa Roar Engelberg til iSolør.no i mars.

Spillejobbene i Engelberg er over hele landet, og noen er mer spesielle enn andre. For eksempel har han spilt langt inne i gruvene i Folldal og Løkken. Engelberg har spilt på oljeplattformer, og har holdt julekonsert i Japan.

Lørdag kan du altså oppleve han sammen med de to lokale korpsene i Rådhuskinoen Kulturhus. Billetter til konserten kjøpes i døra.