• DE SISTE FORBEREDELSER: Ti minutter før han skulle på scena, hadde Tony mulighet til å snakke med journalisten.
  • POPULÆR: Fansen elsker Tony og Tony elsker fansen.

- Det føles utrolig deilig å komme hjem til Solør, og endelig få spilt for folket live! Det er noe jeg både har grua og gleda meg til. Men det var en suksess, sier Tony om fredagens spillejobb på SolørMart'n.

Det var utrolig mange som møtte opp for å få med seg begge Tonys konserter under SolørMart'n, og det er tydelig at han er populær på hjemmebane. Det var jo i Solør alt begynte. 

- Jeg starta på Dulpetorpet med hjemmestudio, på gutterommet. Jeg hadde dårlig utstyr og prøvde å lage god musikk. 

Kan endelig leve av musikken

Tony forteller at det alltid har vært musikken som har vært hans greie. 

- Jeg har ikke vært typen til å holde en ni til fire-jobb. Musikken har alltid vært greia mi og etter ikke å ha gitt meg med det, har det endelig gått veien, forteller han.

Det er jo ikke å stikke under stol at Tony har fått drahjelp fra det populære tv-konseptet The Stream, som han vant i høst. Som følge av hardt arbeid og stå-på-vilje, kan Tony leve av musikken i dag. Endelig kan han vie dagene til å lage og spille musikk, og invitere de han ønsker inn i studio og lage musikk for andre. Til vanlig holder han til i Oslo.

- Nå har jeg fått lagd studio i det største soverommet, forteller han.

Lokal helt

Jeg snakka med ei i går, som kalte deg for lokal helt. Hva tenker du om slike utsagn? 

- Det er jo kult å høre det! Å få slike kommentarer gjør jo at du har lyst til å drive mer med dette her Men jeg elsker å få slike kommentarer, og jeg elsker å stoppe opp for å prate. Jeg er jo fortsatt gamle, gode Tony som stopper opp for å prate, sier han. 

Tony håper etterhvert å bli en verdenshelt, og skal framover jobbe hardt med å stå på scena og gjøre seg klar til en potensiell USA-tur. Enn så lenge har han holdt litt på dialekta, og opplever ofte at taxisjåfører eller noen på matbutikken kommenterer Hedmarksdialekta hans. På spørsmål om hva som er yndlingsuttrykket på solung, svarer han kontant: 

- Det kom som jul'kvellen på kjærringa. 

Litt likt kometkarrieren som Thosebricks, kanskje.