• TATT VAR PÅ: På Syvesætre Gard er mye av det gamle tatt vare på.

Wenche Kvesetberg Jansson er opprinnelig fra Åsnes, og har jobbet som frisør på Flisa. Nå bor hun i Sverige, og har vært på mange utstillinger der. 

- Jeg har malt helt siden jeg var veldig liten, og har alltid syntes det å male har vært gøy. Jeg elsker å utforske og nesten alle teknikerne jeg bruker er selv lære. Det er kun de siste 5-6 årene jeg har turt å stille ut bildene mine, forteller Wenche Kvesetberg Jansson.

Fra lørdag 3. til søndag 11. august vil Kvesetberg Jansson stille ut sine bilder på Syvesætre Gard. Her vil du finne bilder i både sterke og mørke farger.

- Jeg liker å male bilder som ikke er veldig tydelige, slik at du må studere og se på bildene nøye. Jeg ønsker at hver og en skal kunne se forskjellig på bildene, og bestemme selv hva de ser, forteller Kvesetberg Jansson.

Under utstillingen vil Wenche være tilstede i helgene, og det blir muligheter for å kjøpe bildene som blir stilt ut. 

åpning av gardtassing

Samme helg som utstillingen vil Syvesætre Gard sammen med flere gårder i Solør åpne for gardtassing, i år er det 13 år siden første gang, og Syvesætre Gard har vært med siden start. 

- Her blir det muligheter for å gå rundt og ta seg en kaffe eller to, se på dyrene og nyte en dag på gården. Vi har vært med siden start, og vi ser at det er mange som trives, sier Karen Syversætre. 

Gardtassing starten 3. august og fortsetter 4. august. Gårdene som er med er Syvesætre Gard, Bugarden, Vesterhaugen, Våler Torvdriftsmuseum og Braskerudsætra.