Valgresultatene fra stortingsvalget er klare, og de viser at Senterpartiet får inn to mandater fra Hedmark. Det betyr at både Trygve Slagsvold Vedum og Emilie Enger Mehl skal representere Hedmark på Stortinget.

- Det føles utrolig deilig, og litt uvirkelig. Dette er veldig stort for meg, sier Emilie Enger Mehl.

Hun var med på valgvake i Elverum, men måtte holde pusten litt lenger enn ønskelig. Det var først sent mandag kveld hun kunne slippe jubelen løs.

- Da plassen var sikret var jeg sliten, og det ble rett i seng klokka 01.00 i natt. Men jeg har jo god tid til å feire i dag da, sier Enger Mehl på telefon fra Åsnes Finnskog.

«Konge uten land»

Selv om Senterpartiet gjør et brakvalg i Hedmark med 22,3 prosent av stemmene ligger det ikke an til noe regjeringsskifte. Hamar Arbeiderblad skriver at Trygve Slagsvold Vedum er en konge uten land, men Enger Mehl føler det ikke helt slik.

- Selvfølgelig har vi jobbet for et regjeringsskifte. Vi ønsket å få en slutt på sentraliseringspolitikken som vi føler den sittende regjering har ført. Uansett er dette et kjempebra valg for oss, og at vi får 18 mandater mot dagens 10 gjør at vi får en mye større innflytelse på Stortinget, sier Enger Mehl.

- Hva tenker du om at 5 av 7 mandater i Hedmark kommer fra Hamar-regionen?

- Det gjør at det blir viktig for oss andre å se hele fylket. Så skal det sies at hedmarksbenken representerer hele fylket i dag også, men vi som kommer utenfra de mest sentrale områdene må være litt ekstra bevisst på å ta med interessene til hele fylket, sier Enger Mehl.

Hjemme i Åsnes øker partiet med 21 prosent, og det rører stortingsrepresentanten.

- En fantastisk god følelse med støtten hjemmefra. Jeg så tidlig på kvelden i går at mange hadde stemt på oss i Åsnes. Det synes jeg er utrolig koselig å ha med. Jeg føler at jeg har tillit hjemmefra, og må takke alle som har stemt, sier Enger Mehl.