Iver Helstad er avdelingsleder for filialene Sparebank 1 Østlandet driver i Solør. Han har aldri opplevd maken til år som 2017 har vært.

- Et utrolig begivenhetsrikt år for oss. Det startet med navneskiftet da to banker slo seg sammen, og vi lanserte egenkapitalbevis i juni. Det betyr at folk kan kjøpe eierandeler i banken. Hovedeieren er en stiftelse, og så kan andre også kjøpe seg inn. Eierskapet gir utbytte, og verdistigningen har vært bra så langt, sier Helstad.

Eneste med kundeutbytte

Sparebank 1 Østlandet er også eneste bank i landet som har innført kundeutbytte. Det gir store økonomiske fordeler for mange. Dersom du har to millioner kroner både i lån og innskudd betyr det et utbytte på omlag 8.000 kroner påfølgende år.

- I oktober slo vi nettbankene til tidligere Sparebanken Hedmark og Sparebank1 Oslo og Akershus sammen. Den tekniske fusjonen gikk kjempebra, og nå har vi det som er landets beste nettbankløsning, sier Helstad.

Individuell pensjonssparing er også et nytt bankprodukt i år, og et produkt som mange flere bør sette seg inn i. Ordningen er gunstig, men for mange kan det være utfordrende å tenke så langt frem i tid.

- Finansavisen skrev nylig at en slik konto bør være dåpsgave til folk. Det er store endringer innen pensjonssparing, og denne ordningen er veldig bra, sier Helstad.

16 ansatte

I dag er det 16 ansatte hos banken på de tre Solør-kontorene, og Helstad avviser at det er planer om å endre filialstrukturen.

- Sammenslåingen har gjort oss sterkere, men lokalkunnskapen er fortsatt vårt store fortrinn. Vi driver filialer på Kirkenær, Flisa og i Våler. Det er ingen planer om å endre på dette, sier Helstad.

Siste åpningsdag før jul byr banken på gratis julegrøt til alle som stikker innom. Dette er en ordning som har lange tradisjoner i Våler, men som nå også er innført på Flisa og Kirkenær.

- Pensjonistene våre stiller opp og serverer grøt til sine gamle kunder. Finner du mandelen i grøten har vi en liten premie på lur også, smiler Helstad, som håper mange tar turen innom 22. desember.