Du fikk kanskje med deg Støllerpåtur sist, eller Stølleriteltatt i Kongsvinger i sommer? Nå er Teater i Glåmdal klar med ny turné, og Støllerpåturatt skal spille 5 av 11 forestillinger i Solør.

- Dette er den andre runden på tur nå. Vi er kreative på merkevarer som kaller det Støllerpåturatt, ler Øivind Roos.

Og det er mye latter i forestillingen som er på veg til Solør. Roos lover at det meste er reinspikka vås, men også noe reinspikka vås med alvorlig klangbunn.

- Forestillingen er laget for oss i glåmdalsregionen. Et genuint show som spiller på alle tenkelige fordommer, og med all mulig tematikk. For eksempel handler det om kortreist mat hvor det meste i naturen blir brukt, og det handler om gründervirksomhet som får millioner i statsstøtte for å sette i gang artikler for toraderpynting, sier Roos.

Årets elgjakt kommer snikende på, og alle som bor i området vet at skal en får gjort noe før jul må det skje før elgjakta starter.

Roos fikk ros i sommer

Forestillingen Stølleriteltatt som ble spilt i Kongsvinger i sommer fikk strålende kritikker. Forestillingen som skal på turné nå er bygget opp mye på samme måte, men innholdet er nytt.

- Så mye latter som det var i teltet i sommer har jeg nok aldri opplevd før, forteller Roos.

Det er særlig på de små stedene at forestillingen gjorde suksess sist den var på turné.

- For eksempel på Finholt grendehus. Det bor ikke så mye folk der, men det er jo slik at veggene buler da vi er der, sier Nils Oscar Ottesen.

De fire som står for forestillingen i år er Trond Eng, Nils Oscar Ottesen, Sten Bjørge Skaslien Hansrud og Øivind Roos.

Støllerpåturatt kommer til Finnskogen kro og motell 2. september, Skaslien gjestgiveri 7. september, Rådhuskinoen Flisa 8. september, Vermundsjøen samfunnshus 9. september og Kommunelokalet i Våler 11. september.