Orgelkonserter har blitt en integrert del av kulturlivet i Våler og omegn, og med ny kirke og et fantastisk orgel kommer mange til Våler for å høre på orgelkonsertene som arrangeres. Lørdag er det på'n igjen.

- I tillegg til den internasjonale orgelfestivalen som skal gå av stabelen for andre gang i september, arrangerer vi også orgelmatineer. Orgelmatineene har allerede fått sitt eget publikum og er blitt populære, sier Mirgorodskiy.

Lørdagens orgelmatiné starter lørdag klokka 22.00, og tiden på året passer perfekt for en slik flott konsertopplevelse.

- Sommeren kommer, dagene blir lengre og lyse, og det blir derfor en flott mulighet til å få oppleve en sommerlig kveldskonsert, sier Mirgorodskiy.

Ekaterina Melnikova er allerede godt kjent i Våler. Hennes opptreden er alltid en ekte musikkfestival i seg selv. Og Ekaterina slutter ikke å overraske oss med sine programmer og sin traktering av orgelet. Hun kan spille i alle stiler og alle sjangere.

- Dørene åpner klokka 21.30. Det blir enkel servering før konserten og en romantisk stearinlyskveld ved solnedgang. En mektig opplevelse er garantert, sier Mirgorodskiy.