• DUGNAD: Det stilte opp mange på dugnad for klargjøring av ny julegate på Flisa.
  • ÅPNET MED ET BRAK: Åpningen av skansene ble med markert med kanonskyting.

Like sikkert som at noen spår vinterværet feil så kommer jula, og nå er den her! 
I skrivende stund er den uten snø, men hva gjør vel det når Kaffegata og julegrana på rådhusplassen lyser opp den mørke tida med nye led-lys!

Begge tiltakene har noe ved seg som vi må være stolte av i Åsnes.
Handelssenteret Flisa ved Bjørn Martin og co har gjort en kjempejobb for ny julegate, og Atico har stått på med flinke ungdommer for å pynte og sette opp et nøye utplukket tre fra kommuneskogen. Ser vi oss tilbake på året som snart har gått så kan jeg antageligvis fylle mange sider med gode historier som er tilsvarende disse to.

ØKT SAMSPILL

Men det som er en gjenganger, er at det meste gjøres i en eller annen form for samspill. Kommunens utvikling skjer best der vi klarer å samles om felles innsats og mål. Landsby-tanken er nettopp det. Det er viktig for Flisa og handelssenteret at også grendene utvikles til gode bomiljøer med god infrastruktur! Her må vi spille på lag og det er lett å trekke frem positive utviklingsprosjekter som allerede beviser at det er nettopp det vi gjør. Vi ser daglig resultater av godt samspill mellom grenderådene, lag og foreninger og kommunen. Kan nevne teledekning, friluftsområder, badeplasser, lekeplasser, mobilt eldresenter, sykkelnedfart, badeland, skatepark, familiepark etc.  Det er vel egentlig ikke noen tvil om at VI i Åsnes jobber sammen i god TUT-ånd (trivsel, utvikling og tilflytting).

Med fokus videre på samarbeid, også på tvers av kommunegrenser er jeg sikker på at Åsnes, Solør og vår region for framtiden vil være en enda mer attraktiv plass å læva på! Her finnes det muligheter bare noen satser og alle er med å heie på!

MANGE HAR SATSET I 2016

Men det gjør vi også!! I redsel for å uteglemme noen ved navn så vil jeg rope et stort hurra for alle i kommunen som faktisk har satset i 2016. Og som velfortjent har hengende en gull, sølv, eller bronsemedalje fra enten et Norges, Europa eller Verdensmesterskap på veggen!! Ildsjelene bak klatreparken i Gjesåsen, Helt ville dager på skansen med kanonåpning, Kvisle Utviklingspark, lag og foreninger og mange flere fortjener også en gullmedalje, og det kan vi gi dem ved å stå sammen om å heie dem fram!

Så min oppfordring for 2017. Bli med og hei fram fortsatt utvikling i god samarbeidsånd!

Ønsker Dere alle ei riktig god jul og et kreativt godt nytt år!

NB! husk å gjøre julehandelen lokalt!

Ørjan Bue

Ordfører i Åsnes