De tre grunnleggende bøkene om Pippi Langstrømpe skrev Astrid Lindgren fra 1945 til 1948. 70 år senere lever Pippi i beste velgående, og til SolørMart’n kommer Égal Teater med sin oppsetning med Pippi.

- Pippi er et godt forbilde også for dagens barn. Det har skjedd mye også hos barna siden Astrid Lindgren skrev disse bøkene, men en kan på mange måter si at hun var forut for sin tid. Pippi er alene og foreldreløs, men likevel modig og sterk. Hun ordner opp for seg selv og andre, og er et flott forbilde for barn også i 2018, sier Porfirio Gutierrez i Égal Teater.

Teateret har med seg 11 skuespillere på vegen til Flisa denne søndagen, og både barn og voksne bekler rollen i oppsetningen. Tidligere er den spilt i Trondheim, Drammen og Oslo for å nevne noe. Stykket passer for flere generasjoner.

Pippi på de sju hav er historien om Pippi, en jente som bor alene i Villa Ville-kulla, sammen med apen sin Herr Nilsson og Hesten Lille gubben. Pippi blir venner med nabobarna Tommy og Annika som får oppleve masse spennende og overraskende ting sammen med den helt spesielle jenta i Villa Ville Kulla. 

Pippis Mamma er død og pappaen hennes bor på en sydhavsøy hvor han er konge, og Pippis slekt er full av berømte sjørøvere. Noe Pippi har tenkt å bli når hun blir stor. Som dere sikkert skjønner får ikke Tommy og Annika en kjedelig dag igjen så lenge de er sammen med Pippi.

- På mange måter er Astrid Lindgren selv en Pippi, og kanskje verdens sterkeste barnebok forfatter og vi ønsker at alle skal kunne spise denne litterære og sceniske dunderhonningen som Astrid Lindgren har laget til alle oss som har vært, og de som er barn, for å fortsette og tro på det gode menneskene kan kjempe for og få til, sier Gutierrez.

Forestillingen blir spilt på hovedscenen nederst i Kaffegata søndag under SolørMart’n. SolørMart’n byr ellers på mange aktiviteter og konserter for små og store. For komplett program sjekk egen kampanjeavis som kommer med posten i neste uke, eller Facebook-sidene til SolørMart’n.