Et fremoverlent næringsliv gjør det mulig å arrangere radiofest med gratis inngang også i år. Denne gangen er det Contrazt som står på scenen, og selv om de har røtter i Solør har de ikke spilt her siden 2.-dagsfesten på Heia Hotell i fjor.

- Dette er den eneste festen vi gjør i Solør nå, og fordi gulvet i Vålerhallen skal rustes opp blir det ingen dansegalla der i år. Derfor passer det så fint at vi kan spille på årets radiofest, sier Han Olav Trøen i Contrazt.

Han og resten av bandet gleder seg til lørdagens fest, og tror på stinn brakke. I fjor kom det over 500 da Gunnar Fjeldseth Band og Spelloppmaker spilte opp på radiofesten. Trøen tror ikke det blir mindre folk nå.

- Nei, vi har fått veldig bra respons på dette. Folk gleder seg til dette, og med biffaftenen på Folkets Steakhouse i forkant har folk mulighet til å gjøre en helaften ut av det.

Samarbeid med fotballen

En helaften kan det definitivt bli. Flisa Fotball spiller toppkamp mot Skedsmo tidligere på dagen, og også her det gratis inngang. SolørRadioen er kampsponsor. Erik Holtet tror det blir en fantastisk dag på Flisa.

- Vi gleder oss veldig til publikumskamp og radiofest. Dette betyr mye for folk samtidig som det gir inntekt til fotballen, sier Holtet.

Det var en stund usikkerhet rundt om det lot seg gjøre å ta kort i bare fordi bankforbindelsen til Flisa Fotball, som drifter baren lørdag, ikke leier ut terminaler lenger. Løsning ble i stedet at Grue Sparebank stiller med terminal.

- Det betyr mye for oss at vi kan ta kort i baren, så det setter vi stor pris på, sier Holtet.

Gratis inngang er mulig fordi lokalt næringsliv er med på et spleiselag. Bedriftene som bidrar er Mobakk Bil & Service, Socrates AS Effektiv Bemanning, Riseng Tele & Data AS, Kiwi Våler, SolørMagasinet og Flisa Fotball.

Dørene åpnes klokka 20.00, og musikken starter klokka 22.00. Festen har 18 års aldersgrense.