1. oktober markeres den internasjonale eldredagen hvert år. Ettersom dagen falt på en lørdag i år valgte man i Grue å flytte denne til tirsdag 4. oktober.

- Eldredagen er en markering for alle gamle. Det settes fokus på en del av de problemene som det å være gammel fører med seg, og kanskje litt tanker og drømmer om fremtida, sier Knut Lilleåsen.

Han er leder i Grue pensjonistforening, og kan fortelle at det har vært bra oppmøte tidligere i år. Lilleåsen håper det kommer rundt 120 eldre på dagen i år også.

Ordfører i Grue, Wenche Huser Sund, skal fortelle om sine gjøremål og arbeid rettet mot eldre i kommunen.

- Det er en aktiv dame som har mange baller i lufta, og hun vil utrette mye for Grue. Vi ser veldig positivt på det hun gjør for oss som ordfører, sier Lilleåsen.

Viktige tema for eldre

Harald Olimb Norman fra Pensjonistforbundet kommer. Han skal snakke om aldersdiskriminering, et tema som angår mange.

- Det handler om hvilke problemer vi oppe i åra står ovenfor, sier Lilleåsen.

I Grue har de gode tradisjoner for å samarbeide med kommunen, og gjennom den Kulturelle spaserstokken kan det leies inn lokale artister. Det blir også gjort i år. Gruekoret, Kristin Jenssveen og Ivar Korsmo deltar musikalsk.

- Gruekoret er et kor som har et repertoar litt utenom det vanlige kor har. I fjor var det litt rock og Elvis, og det slo veldig bra an i fjor. Vi er spente på hva de kommer med i år, smiler Lilleåsen.

Alt er gratis, og det går buss fra Svullrya og Grinder til arrangementet på Gruetunet klokka 17.00, og arrangementet varer tre timer.