Grue bygdeungdomslag bidrar når Elverum bygdeungdomslag skal arrangere motorsagkurs på Lillemoen skole lørdag. Også ungdomslaget i Løten bidrar.

Arne Østlund, kulturansvarlig i Elverum bygdeungdomslag, gleder seg stort til lørdagen og ønsker samtidig at aktiviteten i bygdeungdomslaget skal øke.

- Vi er oppatt av at aktivitetsnivået i bygdeungdomslaget skal øke, og at også ungdom skal bli med på tevlinger, eller konkurranser. Derfor arrangerer vi et åpent motorsagtevlings-kurs, sier Arne Østlund.

Konkurranse

Alle er hjertelig velkommen til Lillemoen skole for å være med på kurset. Og nivået til deltakerne blir nok spredt, både de som har brukt motorsag en god del før, og de som ikke kjenner til motorsag så godt tror Østlund.

- Kurset er åpent for alle. Det er for å få med de som ikke har holdt i ei motorsag før, og de som har brukt motorsag en del, sier Østlund og legger til:

- For de som ikke har holdt i ei motorsag før vil det bli gått igjennom ganske godt hvordan du bruker den. For de som er litt mer drevne, har vi noen som viser frem hvordan man håndterer motorsag under konkurranse. Vi har folk som har vært med i mesterskap, både europamesterskap og verdensmesterskap til å vise sine ferdigheter, sier Arne Østlund.

Varme griller

Lørdag klokka 11.00 ved Lillemoen skole er alle velkommen, for Østlund kan nemlig friste med grillmat.

- Når det gjelder motorsagkurset, så er det åpent for alle. Vil du prøve motorsag, så er det bare å komme.  Men skulle du ikke ha lyst til å prøve motorsag, så kan vi friste med en varm grill også, smiler Arne Østlund.

Medlemsfest

Kursdagen avsluttes med en fest for bygdeungdomslagets medlemmer, men det er jo bare å melde seg inn så får man vært med på festen også, skal vi tro Østlund.

- Kravet for å melde deg inn hos oss, er at du er født. Ellers så er det bare å bli medlem, avslutter Arne Østlund, kulturansvarlig hos Elverum bygdeungdomslag.