• TROR IKKE PÅ NY BRU: Fylkesråd for samferdsel og miljø, Anne Karin Torp Adolfsen, har liten tro på at det finnes nok penger til ny Sandstad-bru. (Foto: Per Erik Holland/Hedmark fylkeskommune).

5. april ble det innkalt til pressekonferanse ved Sandstad-brua i Grue. Her kom Tor André Johnsen (Frp) med nyheten om bruprogrammet i Nasjonal Transportplan, og han gikk langt i å antyde at det ville være nok penger til å bygge ny bru. 

Nylig gjentok Johnsen at det i teorien vil være nok penger til å bygge ny bru, men at det er opp til fylkeskommunen som eier av brua hvordan pengene skal brukes og prioriteres. 

Anne Karin Torp Adolfsen (Ap) er fylkesråd for samferdsel og miljø i Hedmark, og hun liker dårlig lovnadene fra Johnsen. 

- Disse 300 millioner kronene er til en hel nasjon, og fordelt på seks år. Det er naivt å tro at alle disse pengene skal brukes på én bru i Hedmark. Johnsen har jo selv allerede brukt disse pengene på andre bruer i Hedmark, sier Torp Adolfsen. 

Vil kreve mer penger

Torp Adolfsen presiserer at det er andre fylker i Norge som også skal ha midler fra denne potten, og det å love noe så stort som en ny bru vil kreve mer penger. 

- Om Johnsen klarer å bevilge mer penger slik at det blir ny Sandstad-bru er det helt topp, og jeg skal gjerne juble for det. Vi er veldig glade for å ha fått midler til å utbedre flaskehalser som Sandstad-brua. Det er viktig for tømmernæringa og mange andre, men en får være ærlig på hva pengene skal brukes på, sier Torp Adolfsen. 

- Så det blir ingen ny Sandstad-bru?

- Det synes jeg blir å holde folk for narr, rett og slett. Å stå som et medlem av transportkomiteen og si at hele potten i teorien kan gå til ny bru står ikke til troende, sier Torp Adolfsen. 

Men hun presiserer at dersom det skulle finnes nok penger til ny bru, så blir hun selvsagt med på å juble for det.