De fleste kjenner Emilie Enger Mehl (24) best fra TV-skjermen hvor hun vant Anno i 2015. Men Enger Mehl er også sterkt politisk engasjert, og ble stemt frem til 2. plass på stortingslista for Hedmark Senterparti av nominasjonsmøtet lørdag. Nå har hun rukket å summe seg, og innser at en fast plass på Stortinget etter valget kan være innen rekkevide.

- Jeg tenker at dette er veldig stort, og jo mer jeg tenker på det jo mer ydmyk blir jeg. Dette var en veldig stor dag for meg. Om det blir fast stortingsplass avhenger selvsagt av valget, men jeg tenker at vi Norge trenger Senterpartiet. Vi har et godt utgangspunkt for å vise frem at vi er et parti som trengs. Nå håper jeg velgerne gir oss nok tillit til at vi kommer i regjeringsposisjon neste år, sier Enger Mehl.

Rett fra skolebenken

Til våren er Enger Mehl ferdig utdannet jurist, og hun har ennå ikke bestemt seg helt for hva hun skal gjøre etter endt utdanning.

- Å starte karrieren med en stortingsplass hadde vært en fantastisk mulighet for meg. Her kan jeg påvirke norsk politikk med de verdiene jeg står for, sier Enger Mehl.

Én av fanesakene til Senterpartiet er å ta vare på distriktene. Dette er også 24-åringen fra Åsnes Finnskog svært opptatt av.

- Vi må styre Norge slik at det er mulig å bo i hele landet, og at det er økonomi i kommuner og fylkeskommuner. Det gjør at vi får tjenester i nærheten av oss, sier Enger Mehl.

Skole ett eksempel

Enger Mehl trekker for eksempel frem diskusjonen om hvorvidt Solør videregående skole skal videreføres som i dag eller ikke.

- Det er jo et økonomispørsmål. I tillegg til disse sakene er Senterpartiet et matparti som kjemper for landbruket og trygg og sunn mat, sier Enger Mehl.

Frem til valget i 2017 skal Enger Mehl virkelig stå på for at partiet skal få nok stemmer.

- Det er bare ti måneder igjen, og tiden går veldig fort. Jeg skal gjøre det jeg kan for at Senterpartiets politikk blir hørt, og at vi får tillit neste år, smiler Enger Mehl.