Sammen med Arbeiderpartiet går Senterpartiet mot å gjennomføre folkeavstemning om kommunesammenslåing i Grue. Det ble kjent under formannskapsmøtet i Grue mandag, og forslaget fikk flertall i formannskapet 5-2.

- Vi vet at det er et stort flertall for å gå for egen kommune. Vi trenger ingen folkeavstemning, sa Åse Bjerke Lilleåsen (Sp) til iSolør.no tirsdag.

Anita Madshus mener én Solør-kommune er det beste alternativet for alle tre kommunene, og er alt annet enn fornøyd med at Arbeiderpartiet og Senterpartiet stopper den rådgivende folke avstemminga.

- Dette er å føre folk bak lyset. Senterpartiet har i sitt partiprogram at de mener det skal være en rådgivende folkeavstemning. Det har dem tydeligvis glemt, sier Anita Madshus.

Var med på å legge løpet

For én måned siden var Senterpartiet og Arbeiderpartiet i Grue med på å bestemme at det skulle være folkemøter i forkant av en folkeavstemning.

- Prosessen blir veldig feil, og dette kunne de kommet med for flere måneder siden. De har flertall, men det er fryktelig arrogant. De vet hvor mye diskusjon det faktisk er, og dette handler om at dem er redd for utfallet av en folkeavstemning, sier Madshus.

Hun mener en folkeavstemning er viktig, uansett utfall. Befolkningen i Grue må få muligheten til å si hva de ønsker.

- Men tror ikke du også at flertallet i Grue vil ha Grue som egen kommune?

- Nei, det har jeg ikke noe klart inntrykk av. Under tirsdagens møte var det mange som tok til orde for at Solør er det eneste riktige. Mange er også usikre. En folkeavstemning ville vært det eneste riktige å gjøre, sier Madshus.