Flisa fotball gjorde en meget god sesong i 2016, og ble nummer 2 bak Skedsmo - i det som da var den «gamle» 3. divisjon. Så ble det ny organisering av seriesystemet og nivået ble vesentlig tøffere enn tidligere. Skedsmo som vant ganske suverent i fjor, havnet på plassen over nedrykksplass i år. FUVO som også var gode i fjor, rykker på lik linje med Flisa fotball, ned i 4. divisjon. Det forteller litt om nivået i Norsk Tipping-ligaen.

- Det har egentlig vært tungt i hele år, det startet med et trenerskifte tidlig på og det ble faktisk et par trenerskifter til under sesongen. Vi har hatt mange spillere som har bodd utenbygds, en gjeng i Oslo, en gjeng i Elverum og noen på Flisa. Det har rett og slett vært en kronglete sesong, forteller leder i Flisa fotball, Frank Bjørneseth. 

- har allerede planlagt lenge

Neste sesong skal altså tilbringes i 4. divisjon, og blir nok en mer lokal serie enn årets sesong. 

- Vi har holdt på med planlegging et par måneder allerede. Vi må ha på plass en trener og et trenerapparat, det kommer også nye spillere inn, men det er ikke klargjort alt rundt dette foreløpig. Hvem som fortsetter eller hvem som går til andre klubber eventuelt legger opp, er heller ikke helt avklart. Nå skal vi ha fotballfest til helga, så det er mulig det kan dukke opp noen avklaringer der, smiler Bjørneseth. 

4. divisjon er altså nivå 5 i Norge, hva tenker dere om at Flisa skal spille der neste år?

- Det begynner å bli et ganske lavt nivå ja, vi mener jo at Flisa fotball har et apparat og et lag som skal spille i 3. divisjon, sier Bjørneseth.

Satser dere på et kort opphold i 4. divisjon og satser deretter?

- Vi satser nok ikke fullt økonomisk for å få inn nye spillere, men vi ønsker ei god treningsgruppe på Flisa, som trener jevnlig sammen gjennom hele uka. Målsetningen må uansett være å rykke rett opp igjen, sier Bjørneseth. 

- må snakke med de lokale lagene

Det blir færre og færre fotballspillere i vårt distrikt, og spørsmålet er hvor spillerne skal komme fra?

- Vi må ta ei runde med de andre lokale lagene i distriktet, fortsatt vil vi være ett nivå høyere enn de andre. De spillerne som ønsker det og i tillegg er gode nok til å satse litt høyere, de ønsker vi oss til Flisa neste sesong, forteller Bjørneseth.

Det er tidlig etter sesongslutt og så mye er ikke konkret foreløpig. 

- Vi forventer ikke veldig store endringer i spillegruppa, men det er klart at noen endringer vil det uansett bli. Vi vet at noen blir borte og forhåpentlig kommer det noen nye inn. I løpet av et par-tre uker bør det være meste være klart, tror Bjørneseth. 

Sesongen var altså slutt i helga, og normalt vil det være ei fotballpause i etterkant.

- Det kommer helt an på ny trener, men ei lita pause vil det nok bli og så er det egentreninger inntil videre. Det blir sikkert noen treninger før jul for og samles litt, og det er noen fine turneringer i distriktet som gutta sikkert vil være med på, sier Bjørneseth. 

fotballfest

Sesongen avsluttes tradisjonelt med en fotballfest, spørsmålet er om det blir «gravøl» ettersom det endte med nedrykk.

- Om det blir nedrykssstemning eller ikke, det vet jeg ikke. Det er jo en helt annen situasjon enn vi hadde i fjor, da vi ble nummer 2 og gjorde det utrolig bra. Jeg har vært med i «gamet» i mange år selv, og vi gikk imellom 3. og 4. divisjon, og det var ikke så stor forskjell på avslutningsfesten likevel, smiler Frank Bjørneseth, leder i Flisa fotball.