Ved juletider dro Linn Lie Bekken i gang Facebook-siden «Med hjerte for Solør». Gjennom siden ble det delt ut rundt 50 julegaver til familier som trengte hjelp for å komme i mål med julefeiringen. Med på laget har Bekken fått Jeanette Kristiansen, og nå sikter de to seg mot påskeferien.

- Tidligere var det en Facebook-side som het «Med hjerte for Hedmark». Området ble for stort, og derfor er dette nå delt opp i mindre undersider. Vi fokuser på Solør, og skal gjøre det vi kan for å hjelpe de som trenger det her, sier Linn Lie Bekken.

Facebook-siden er i første omgang en formidlingsside. Her kan de som trenger hjelp melde inn sine behov til administratorene, som igjen anonymt kan spørre om noen andre kan hjelpe. For tiden ber de om hjelp til å kjøpe påskeegg til familier med dårlig råd.

- Vi vil at barn skal få påskeegg, og vi jobber også for å få samlet inn eller lånt ski. På denne måten skal familier med dårlig økonomi få muligheten til å feire påske på samme måte som andre, sier Bekken.

Har vært der selv

Jeanette Kristiansen er glad for nå å kunne hjelpe andre. Hun har selv vært på den andre siden, og har måttet be om hjelp for at barna skulle få det like fint som sine klassekamerater.

- Jeg hadde en tøff periode i livet mitt hvor jeg faktisk måtte svelge stoltheten min. Terskelen er høy for å be om hjelp, men jeg mener det ikke er noen skam, sier Kristiansen.

Hjelpen hun fikk den gang har betydd mye for henne, og nå håper hun å kunne hjelpe flere andre familier over på den andre siden.

- Den gang følte jeg at endelig kunne barna mine få påskeegg og julegaver. For meg personlig gir det mye at jeg nå kan gi noe tilbake, sier Kristiansen.

Mange følelser i sving

For familier med dårlig økonomi er det ikke lett å be om hjelp. Initiativet Kristiansen og Bekken nå tar kan hjelpe mange familier over kneika.

- Det er mye skam rundt dette. Folk føler at de ikke strekker til, ikke er bra nok og at de vil klare seg selv. Det sitter veldig langt inne å be om hjelp, men det er ingen skam å gjøre det, sier Kristiansen.

Nå håper de to å få med enda flere frivillige som kan hjelpe til med Facebook-siden. For å bli med må du være over 18 år, skrive under på et taushetsløfte og helst bør du ha førerkort.

- Til sommeren håper vi å få til aktiviteter for barn og ungdom med dårlig råd. For eksempel tur til Hunderfossen og liknende, sier Bekken.

De som ønsker å hjelpe kan ta kontakt via Facebook-siden «Med hjerte for Solør», på telefon 455 11 227 eller e-post hjerteforsolor@gmx.com.