Torsdag 1. november åpnet Bil og Dekor AS dørene i Gistivegen på Braskereidfoss. Bak står firmaeier Roar Jansrud og Øyvind-André Gjessvåg som er ansatt i selskapet. Målet er at de to skal leve av profileringsartikler.

Mottakelsen var over all forventning, og på åpningen var det mange som tok turen innom i Gistivegen.

- De første dagene var helt råe. Trafikken har vært over all forventning, og vi har veldig trua på tiden som kommer, sier Roar Jansrud.

Oppdragene tikker inn, og det er alle typer profileringsjobber som står på vent. Alt fra små jobber med kopper, til større profileringsjobber på biler og liknende. 

- De første dagene hadde vi veldig mange kunder fra Åsnes, men hele Solør og Elverum er representert. Vi har allerede fått inn bra med jobber frem mot jul og i januar, sier Jansrud.

- Kjører et stykke

De to mener at kunder som skal ha profileringsartikler er villige til å kjøre en liten bit for å hente varer. Husleien på Braskereidfoss er også en helt annen enn på Flisa.

- Kostnadene her er mye lavere, og vi skal jobbe for å ha høyere inntekter enn kostnader. Kanskje mister vi noen av drop-in kundene med beliggenheten, men så er det heller ikke de som kjøper mest, sier Jansrud.

At responsen var så god så kjapt hadde de aldri drømt om, og dersom behovet skulle melde seg er det mulig å utvide i lokalene på Braskereidfoss.

- Her i låven er det mulig å utvide litt dersom ballen begynner å rulle. Det er heller ikke utenkelig at vi kan ansette en tredje person om dette slår an, sier Jansrud.