• TOK PÅ GRISEN: Maud og Signe Sillerud-Myrvang synes griseslaktingen var spennende i fjor.
  • JULEVERKSTED: For de minste ble det arrangert juleverksted i fjor, og slik blir det også i år.

Det har blitt en fin førjulstradisjon for Handelssenteret på Flisa å invitere til julefestival noen uker før jul. 2018 er intet unntak, og fra fredag 7. til søndag 9. desember skal det igjen skapes god julestemning i Flisas gater.

- Den gode julestemningen er viktig for oss, og det er jo den vi prøver å få frem med julefestivalen. Her lager vi aktiviteter og underholdning som passer for hele familien, og vi vil at folk virkelig skal kose seg på Flisa denne helga, sier Odd Erland Dalen, som er arrangementsansvarlig for julefestivalen.

Plass til flere utstillere

Som vanlig er det utstillere som kommer for å selge sine produkter, men Dalen skulle gjerne sett at enda flere lokale ville bli med. Det styrker festivalen, og samtidig er det mulig for lag, foreninger og andre å tjene en ekstra slant før jul.

- De som driver med lokal produksjon, og kanskje spesielt rettet mot jul vil vi gjerne ha med oss. Det kan for eksempel være om noen vil være med å lage smultringer, men jeg er åpen for det meste som er julerelatert, sier Dalen. 

De som er interessert i å være med på festivalen kan ta kontakt med Dalen direkte. Ellers bygger julefestivalen mye på samme lest som tidligere år. Juleløypa for barn er svært populær, og i fjor var det Mali Justad (11) som vant hovedpremien.

- Hun vant bursdagsfest for hele klassen, verdt over 10.000 kroner! Her var det bowling på Bjørkheim, klatring på Puls, pizza fra Folkets Steakhouse, kake fra Ivar The Cakemaker og tulleshow med klovn i premiepotten. Vi satser på en solid premie også i år, og håper at mange barn blir med på juleløypa, sier Dalen.

Spennende juleverksted

Under juleløypa blir blant annet juleverksted hvor en kan lage diverse julepynt og produkter, pepperkakepynting, marsipanfigurlaging, gratis pølse og grøt. Bjerkely Folkehøyskole stiller også opp som fotografer for å ta bilde sammen med julenissen.

- Slakting av julegris vil det også bli i år. Per Risbergseter stiller opp og viser hvordan dette ble gjort i gamle dager. Det er viktig at vi lærer barna våre hvor maten kommer fra, sier Dalen.

 I fjor var det mange som tok turen innom ved Mellem Gårdsmatutsalg for å kikke, og det er Eva Molberg som leverer julegrisen. 

- I år vil slaktingen foregå i hagen på Negarden, forøvrig skal vi dele ut en halv gris til en heldig vinner. Det blir en konkurranse som vi annonserer litt senere, sier Dalen.