Det startet som et kor på SFO for barna som gikk der, men har utviklet seg til å bli et nytt barnekor i Våler. De 30 barna som synger i Våler barnekor skal være med på julegrantenninga ved Kommunelokalet 29. november, og setter en flott ramme på arrangementet med tradisjonelle julesanger.

- Barna øver hver tirsdag, og skal bidra med julesanger under julegrantenninga. Organist Daniel Bjørli stiller med piano, og dette blir en veldig flott ramme på arrangementet, sier kultursjef Cathrine Hagen.

I fjor var været i sureste laget, så hun og Ståle Bryhn håper på litt greiere vintervær denne gangen. Nissen har meldt sin ankomst, og han regner med å dele ut rundt 200 pakker også i år.

- Vi starter klokka 17.00 med servering av gratis pepperkaker utenfor Stallen, også er det visning av korte barnefilmer. Klokka 18.00 starter selve julegrantenninga, og ordfører Ola Cato Lie kommer for å si noen ord. Etter dette synger Våler barnekor før vi går rundt juletreet, sier Hagen.

I Stallen blir det bygd opp kulisser hvor det er mulig å ta julekort av små og store. Det har vært et populært tilbud tidligere år, og folk som har med kamera kan bruke kulissene for å ta bilder til årets julekort.

- Samtidig er det Kirkens Julemesse i Kommunelokalet. Så her er det muligheter for både en hyggelig handel og en koselig kveld i Våler, sier Bryhn.