Siden han var 10 år gammel har Michael Tøraasen bodd utenfor Solør, men opprinnelig kommer han fra Braskereidfoss. Nå er han på hjemlige trakter for å holde foredraget «Det nye mennesket». Det holder han klokka 18.00 på Åsnes folkebibliotek mandag, og til samme tid på tirsdag i Grue bibliotek.

- Vi er inne i en kaotisk tid, og det blir sagt at når noe er i kaos vokser noe nytt frem. Vi får mennesker som bryr seg mer om hverandre, og fremtiden vår blir fantastisk, sier Tøraasen.

Tidligere har han vært coach for en rekke idrettsstjerner, og han har bodd 7 år i buddhisttempel. Livet kan han mye om, og det vil han gjerne fortelle til folk som kommer på foredragene.

- Barn i dag har mer omsorg for hverandre. Så får vi håpe at vi voksne lærer litt av de minste, sier Tøraasen.

Tre timers foredrag

Foredraget han holder på Flisa og Kirkenær varer i tre timer, og er delt i tre deler. Den ene timen handler om DNA, den andre om barna som er født siste 6 til 7 årene og den siste om hvordan en skal holde seg frisk.

- Dagens barn er mye mer intelligente enn før, og har et helt annet syn på livet. For å holde seg frisk er det viktig å se positivt på livet, sier Tøraasen.

- Det er kanskje viktig å starte dagen med en positiv innstilling?

- Ja, det du tenker de første minuttene etter at du har satt beina i bakken er veldig viktige. Start dagen med en klar hensikt! Har du sagt til deg selv at dagen blir bra, så blir den ofte det, sier Tøraasen.